tiistai 5. tammikuuta 2016

Satokausikalenteri



Sain syntymäpäivälahjaksi satokausikalenterin, joka jäi syyskuussa vielä unholaan, kun tammikuuhun oli aikaa. Kun vuosi vaihtui kaivoin kalenterin esiin ja aloin tutkia sitä hieman tarkemmin.

Olen aina ajatellut että hedelmät, kasvikset ja vihannekset ovat kovin kalliita, mutta se on johtunut vain siitä että olen ostanut kyseisiä tuotteita niiden satokausien ulkopuolella.




Monesti on käynyt myös siten, että olen ostanut jonkun hedelmän tai sirtuksen ja se on maistunut kuvottavalta, tähänkin syynä se että se on väkisin kasvatettu satokauden ulkopuolella.

Kalenterista löytyi kattavasti tietoa myös sienistä ja kaloista/äyriäisistä.
Lopusta löytää kattavan listan mm. säilytykseen liittyviä vinkkejä.

Uuden terveellisen elämäntavan tukena satokausikalenteri on mainio, koska nyt voin ostaa kasvikset, vihannekset ja hedemät herkullisesti sekä edullisesti.






Kalenterin lopussa oli myös luettelo erilaisista eksoottisista hedelmistä, joista en ollut kuullutkaan. Nyt ryhdyn rohkeasti ostamaan uusia tuttavuuksia, tietysti satokausien mukaan.

Näin vinkkinä voin kalenterista paljastaa, että esim ananas, kiivi, granaattiomena ja banaani ovat tällä hetkellä sesonkikasviksia. Eli ei muuta kuin satokausikalenterin hankintaan, josta vinkiksi voin kertoa että niitä myydään mm. Prismassa.


Joko sinulta löytyy omasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti