keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Salaattibaari


Salaattibaari-kirja sisältää ohjeet 80-erlilaisen salaatin tekemiseen. Itse sorrun liiankin usein salaattiin nimeltä perus, joka sisältää salaatti-tomaatti-kurkku-feta. Siksi ehkä mielenkiinto salaatteja kohtaan välillä lopahtaakin. Tämä kirja on takuulla inspirationa kokeilemaan kaikkea uutta ja terveellistä. Kirja on jaettu eri osuuksiin, jotka näetkin alla olevasta kuvasta.

On pakko myöntää, etten ole ikinä tehnyt itse salaatinkastikkeita, vaikka olen tietoinen siitä että ne on maailman helpoimpia tehdä ja tietysti itsetehtynä myös terveellisiä. Kirjassa on yli 50 erilaista salaattikastike ohjetta vähäkalorisista energia pitoisempiin. Olen tästäkin aivan haltioissani.


Kauniit toistaan upeammat salaattiannoskuvat tuovat kirjaa selatessaan sellaisen murinan mahaan ja suupielet kosteaksi, että on pakko tehdä suunnitelmaa missä järjestyksessä lähden näitä kokeilemaan. Kokeilen kirjan kaikki 79-salaattia joista yksi on pakko skipata, kun se sisältää mustekalaa jota en voi sietää. Tietenkin salaattia voisi tehdä, mutta soveltaen ja jättäisi nuo kammotukset pois salaatista.
 


Lähes jokaisella salaattiohje sivulla on aukeamalla ympyrä, jossa pureudutaan johonkin raaka-aineeseen esim. mintusta kerrotaan yhdessä ympyrässä tarkemmin ja sen mitä se tekee keholle, sekä minkälaiset terveysvaikutukset mintulla on.


Upeiden salaatti-ohjeiden väleissä törmää sivuihin, joissa pureudutaan johonkin tiettyyn ainesosaan. Yllä olevalla aukeamalla pureudutaan esim. ituun, sen terveysvaikutuksiin, ravintosisältöihin sekä käyttötarkoituksiin.


Sain tämän myöhäis joululahjaksi, mutta voin antaa vinkin, näitä saa Prismasta hintaan 9,95€.




Joko sinulla on omasi, tai aiotko sen hankkia?
Onko sinulla jokin muu terveellinen resepti kirja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti