lauantai 5. joulukuuta 2015

Suolahuurre taiteilua

Olen Facebook-yhteisössä nimeltä Sydämeeni joulun teen ja tämä ryhmä on tehnyt mitä on luvannut. Toinen toistaan ihanampia vinkkejä, sekä tunnelmallisia kuvia. Sieltä inspiroituneena päätin kokeilla suolahuurre taiteilua.

Ajattelin aloittaa pienistä tuikuista, jotta ne varmasti valmistuisivat jouluksi. Nämä pienet kuitenkin tulevat jo 1-viikossa, jos muistaa pitää huolen, että pohjalla on aina tilkka lämmintä vettä. Laitoin omiini aluksi ihan liikaa vettä ja siksi niiden valmistuminen hieman venähti. Iso huurremalja tuli 1-viikossa.

Lyhyt ohje suolahuurteen tekoon on lyhyesti ja ytimekkäästi:


Laita haluamasi lasiastian pohjalle n. 1cm hienoa suolaa.
En tiedä kumpi on parempi suola, karkea vai hieno, mutta minä käytin hienosuolaa. 


Lisää päälle ihan vain tilkka vettä että suolamäärä kastuu, muttei niin kuin itse tein, että vesiraja näkyi suolan päällä selkeästi.


Jos vettä on liikaa kestää tuikkujen valmistumisessa ikuisuus, koska veden on haihduttava huomattavasti ennen kuin suola aloittaa kiipeämisensä reunoja pitkin.




Itse käytin lämmintä vettä, joka mielestäni hieman vauhditti huurteen nousua.

Ison suolahuurre astian pohjalla yritin polttaa tuikkua, mutta se keräsi jo tunnissa ympärilleen oman huurrekerroksen ja sammui. 


Kuulin myös FB-ryhmästä, että polttamalla lämpötuikkua ison suolahuurreastian pohjalla voi se haljeta. Joten itse ainakin käytän Partyliten parafiini kynttilöitä, jotka eivät lämpene. Pakko saada polttaa oikeita tuikkuja, kun en ole vielä löytänyt aidon näköisiä led-tuikkuja.


Suosittelen ehdottomasti jokaista kokeilemaan. Kaiken lisäksi erittäin edullinen idea vaikka tehdä joululahjaksi. Tekemällä suolahuurre esimerkiksi pilttipurkkiin ja laittamalla ympärille kauniin nauhan on edullinen ja näyttävä joululahja valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti